Projeler

TED Atakent Kolejinin ortaokul bölümünde akademik derslerde farklı disiplinlerle öğrendiği bilgilerin birbirleri ile ilişkisini göstererek öğrencinin derinlemesine öğrenmesini sağlamaktayız. Disiplinler arası çalışma ve proje hazırlama akademik hedeflerin temel öğelerden birisidir.

Disiplinler arası çalışmalarda,

• Öğrencinin farklı derslerde öğrendiği bilgilerin birbiri ile ne kadar ilişkili olduğunun ve öğrendiği bilgiyi nasıl ve nerelerde kullanabileceğinin farkında olmasına,
  •  Tüm öğrendiği bilgileri kullanarak düşünme, hayal etme, yaratıcılık ve üretme becerisinin gelişmesine,
  •  Öğrencinin öğrendiği bilginin kalıcı hâle gelmesine,
  •  Öğrencinin, gerçek öğrenmenin keyfine varmasına ve öğrenme motivasyonu yükselmesine hedefliyoruz.

Proje çalışmaları ise öğretim uygulamaları ve konuların bütününü kapsayacak şekilde akademik dürüstlük ilkeleri ile bütünleşmiştir. Öğrenciler, kendilerinin ve başkalarının bilgi ve becerilerine saygı duyarak öğrendiklerini doğru şekilde sunma konusunda dürüstlüğün önemini bilerek ve uygulayarak yetişirler. Projeler, öğrencilerimizin akademik gelişiminin yanı sıra topluluk önünde konuşma becerisinin de gelişmesini sağlar. Problem çözme tekniklerini, bilimsel yöntemin aşamalarıyla sınıflama becerisi geliştirmeyi ve en önemlisi bağımsız düşünme ve çalışma becerisi edinmiş olurlar.