TED Atakent Koleji

2015-2016 Eğitim Öğretim yılından itibaren Türk Eğitimi Derneği çatısı altında faaliyetlerine başlayan TED Atakent Koleji, Esenyurt ve Halkalı Kampüsleri olarak geniş bir öğrenci – veli ve öğretmen kadrosu ile eğitim çalışmalarına devam etmektedir.

Okul öncesi eğitimden yüksek öğrenime uzanan eğitim birikimine sahip Türk Eğitim Derneği kurumlarının bir parçası olan TED Özel Atakent Anaokulu- İlkokulu – Ortaokulu ve Lisesi her iki kampüsümüzün bünyesinde de yer almaktadır.

TED ATAKENT Koleji, çağdaş eğitim olanaklarının yanı sıra sportif, kültürel ve sosyal imkanlar da en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü TED ATAKENT Kolejinde; tüm birimlerin eğitim çalışmalarına destek olacak ve öğrencilerimizin okul yaşamlarına aktif katılımlarına olanak sağlayan faaliyet alanları yer almaktadır.

Okullarımızda kütüphane ve yemekhane, konferans salonu, yabancı dil sınıfları, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, kulüp odaları, müzik odaları, çok amaçlı kapalı spor salonu, yüzme havuzu ile jimnastik alanları da bulunmaktadır. TED ATAKENT Koleji binaları, eğitim yapılarının öneminin bilincinde, deneyimli bir tasarım ekibi tarafından yüksek standartlar hedeflenerek projelendirilmiştir.

TED ATAKENT Koleji, çağdaş Türkiye’nin hak ettiği ve iddialı bir eğitimin gerektirdiği tüm olanakları bir araya getirerek ilk kez Avrupa topraklarında yer alan TED okuludur.

Eğitim öğretim faaliyetlerindeki amacımız; Türk Milli Eğitiminin temel esaslarına, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş, uygar, özgür düşünceli, spor ve sanatı seven, sosyal bireyler yetiştirmektir.

TED Atakent Koleji; her alanda başarıyı ilke kabul eden bir eğitimi amaç edinmekte ve bu amacını tüm çalışmaları ile sürdürmektedir.