Kütüphane

Kütüphanemizin Amacı;
Okulumuzun eğitim ve öğretim programlarına etkin bir şekilde katkıda bulunmak, tüm kullanıcıların bilgi gereksinimlerinin karşılanması için her türlü bilgi kaynağını sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmaktır. Kütüphanelerimiz tüm kullanıcılarımızın hızlı ve verimli bir şekilde aradıkları bilgiye ulaşmaları için donatılmıştır. Kütüphanemizde 4 özel çalışma odası ve bu odalarda kullanıma hazır 6 adet bilgisayar vardır. Kütüphanelerimiz tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve personelimizin kullanımına açıktır.
TED Atakent Koleji Kütüphanesi, ilköğretim ve ortaokul - lise olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Kütüphanelerimizde bulunan kaynaklar Dewey Onlu Sınıflama Sistemi’ne göre sınıflandırılarak, kullanıcıların kendi başlarına araştırma yapmalarına imkân tanıyan, açık raf sistemine göre raflara yerleştirilmektedir. Kütüphane koleksiyonumuz kitaplar, süreli yayınlar ve danışma kaynaklarından oluşmaktadır.
Öğrencilerimiz kütüphanemizin huzurlu ve sakin ortamında, kitapların büyülü dünyasına yolculuk yapmak için mola zamanlarında da kütüphanemizi ziyaret etmektedir. Okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandırmak amacıyla kütüphane öğretmenimiz öğrencilerimizi yaş gruplarına göre kitap öneriyle desteklemektedir.
Kütüphanemizde öğrencilerimizde okuma, öğrenme, araştırma ve kütüphane kullanma alışkanlığını geliştirmek, öğrencilerimizin kitaplara farklı açılardan bakmalarını sağlamak, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla bazı çalışmalar yürütülmektedir.

Kütüphane Dersleri: Sesli-sessiz okuma, kitap inceleme çalışmaları yapılır.
Yaratıcılık Dersleri ve Etkinlikleri: Düşünme bercerilerini geliştirmeye yönelik tekniklerle öğrencilerin yaratıcılığı desteklenir.
Yazar Etkinlikleri : Kütüphane derslerinde okunan kitapların yazarları tanıtılır. Yazarlar atölye çalışmaları düzenler.
Kütüphanede Kitap Sohbetleri : Sınıfça okunan kitaplar üzerinde konuşulacak bölümler belirlenir. Eleştirel düşünme, empati kurma, sebep sonuç ilişkileri, zaman ve mekan değişimlerine göre olayları irdeleyebilme ve edebî eserlerden zevk alabilme becerilerinin geliştirilmesi desteklenir.
Kütüphanede Bir Gece Etkinliği: 4. Sınıf öğrencilerimizle yıl boyunca yapılan okuma çalışmaları “Kütüphanede Bir Gece” etkinliği ile tamamlanır. Kütüphaneyi verimli kullanan ve kitap okuma alışkanlığı edinmiş öğrencilerimiz yazar buluşması, farklı branş aktiviteleri ve çeşitli etkinliklerle okulda keyifli bir akşam geçirirler.