Müzik

TED’li olmanın bilinci ile Atatürk’ün koyduğu hedefler doğrultusunda; sosyal, sanatla barışık, yaratıcı, üretken, müziği anlayarak dinleyen, estetik bakış açısına sahip, söyleme, çalma ve yaratma becerileriyle öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini amaçlayan bireyler yetiştirmekteyiz. Öğrencilerimizin istek ve yetenekleri doğrultusunda, orkestra ve çok sesli koro çalışmalarına yönlendirmekte ve kendilerini geliştirmeleri için uygun ortamlar oluşturmaktayız. Yerelden evrensele, klasikten popülere, tek seslilikten çok sesliliğe uzanan bu yolda oluşturulan performanslar sergilenmektedir. Analiz, sentez, değerlendirme yapabilen; ulusal ve uluslararası müzik eserlerini değerlendirebilecek, kültürel ve tarihsel perspektif bakış açısı kazanan öğrenciler yetiştirmekteyiz.